9/11/2012

Divadelní stage

CO VÁS ČEKÁ NA ABER SOMETIMESU 5 NA DIVADELNÍM STAGI??

Divadelní duo ToŤ vnáší do svých her tolik autorské stránky, že i postavy jsou sami autoři a autoři se stávají postavami. Dva lidé v souboru zastávají veškerou funkci divadelního souboru – autoři textu, dramaturgové, režiséři, scénografové i herci. Jsou to dva mladí kluci z Prahy. Oba dva studují na Konzervatoři Jaroslava Ježka VOŠ tvorba textů a scénářů. Předvedou premiéru své nové hry. Ani oni neví, jak se bude jmenovat.

MAMAMATAYs - představení My dva
Už jsme se dlouho neviděli. Zajdeme na pivo a zavzpomínáme na starý časy. Deset let je dlouhá doba a lidi se mohou měnit. Nebo se mění naše vzpomínky na lidi? Komediální-na improvizaci založené-stand up comedy-dramatické představení pro dva, s názvem: My Dva
scénář, režie, hrají:
  • Vítězslav Dvořák
  • Jaroslav Mračko
  • Lukáš Scherer
Dr. Zádrhel a Půjčovna partnerů (poradna) - Hledáte někoho, s kým by vám bylo dobře? Váš stálý partner to ale není, případně žádného nemáte? Láska je pro vás problematické slovo? Partnerství je pro vás něco jiného, než co nabízejí ostatní agentury a seznamky? Půjčovna partnerů Ideální partner vám nabízí své služby.

JUST!IMPRO -
Improvizační skupina Just! Impro vznikla po několikaletém společném improvizování, kdy jsme si řekli, že se nám společně dobře improvizuje a že tedy vytvoříme improvizační skupinu, která bude zaměřena především na improshow a tak vznikla Improvizační skupina Just! Impro.
Původně jsme všichni začínali s tzv. Theatre Sports, čili divadelními sporty. Šlo o zápasy v improvizaci. Kdy proti sobě stály dva týmy a diváci po každé improvizaci určovali, který tým byl pro improvizace přínosnější. Tento směr vznikl v Kanadě a postupně se šířil dál.
Dnes  je již rozšířen po mnoha zemích. Do České republiky ho dovezla z Francie před deseti lety Míša Puchálková.
Po několika letech se vyprofilovala další varianta improvizací a tou je právě již zmiňovaná improshow, na kterou jsme se zaměřili.
Je to svižná a rychlá zábava, vyžadující pohotové reakce improvizátorů, jejich spolupráci, a bavící se publikum.


Divadlo Flajšplyš je pražsko-středočeská teatrální úderka balancující na hraně sofistikované postmoderny a drzého svévolného punku. 17.12.2011 - premiéra inscenace Nezměrný cit pana P. a začátek jejího úspěšného turné po českých jevištích.

TATE IYUMNI - Nevrending je krátké představení, složené z několika příběhů na nikdy nekončící téma. Nominován na Loutkářskou Chrudim byl soubor Tate Iyumni s inscenací Neverending.

CÍLENÁ NEJISTOTA  - nejnovější skeče pořadatelů festivalu
Krabicové víno Rucio zase poteče proudem!!







Jedinečná divadelní improshow v Praze!



Žádné komentáře: